Învățăm, testăm și inovăm pentru ca soluția IT pe care ți-o oferim mâine să fie mai valoroasă decât cea de azi. Nu ne dorim să fie mai ușor, ne dorim să fim mai buni.

Ultimele postări
© Copyright Magnetic IT Services
 

Protecție Firewall și UTM

Soluții avansate de protecție Firewall configurate de o echipă premiată, cu certificări de Expert în Securitatea Informațiilor. Pentru ca organizația ta să nu piardă bani și capital de imagine în urma unor atacuri cibernetice.

 

 

Odată cu evoluția tehnologiei, securizarea informației a devenit o adevărată provocare pentru companii. În timp ce specialiștii dezvoltă soluții evoluate pentru securizarea și criptarea canalelor de comunicații, apar mereu noi modalități de evitare a protecțiilor.

 

Folosind tehnologia oferită de Firewall, îți poți proteja compania de atacurile cibernetice și poți preveni apariția unor breșe de securitate ce lasă hackerilor porți deschise către rețelele IT. Imaginează-ți ce se poate întâmpla dacă infractorii cibernetici reușesc să îți acceseze datele.

 

Nu risca:

Să compromiți imaginea companiei

Pierderi financiare

Întreruperi în activitate

Distrugerea datelor

Furtul intelectual

Care este rolul unui zid de protecție Firewall

 

Rolul unui Firewall este de a-ți proteja informațiile prin restricționarea accesului la resurse. El monitorizează și inspectează traficul care intră și iese din companie, conform unor reguli specifice. Restrângerea accesului la date se face în funcție de sursa ori de destinația traficului sau în funcție de utilizatorul care accesează informația.

Configurată de Magnetic IT Services, soluția Firewall chiar te protejează

Achiziția unui echipament firewall nu este însă de ajuns pentru a obține protecția necesară. Acesta trebuie dimensionat și configurat de o echipă competentă care poate înțelege toată plaja de amenințări cibernetice.

 

Un firewall care nu este configurat corect înseamnă doar bani pierduți. El nu protejează afacerea în niciun fel, ba chiar poate îngreuna sau împiedica accesul la resurse valide.

firewall

Beneficii:

 

  • Vizibilitate asupra transferului de date: Vei putea monitoriza cu ușurință modul în care este folosit internetul în compania ta pentru a putea face optimizări în funcție de nevoi.
  • Protejează imaginea companiei: Nu riști ca un atacator să denigreze identitatea organizației prin preluarea controlului asupra computerelor sau rețelei informatice, sau expunerea publică a unor informații sensibile.
  • Securizează accesul la informație: Doar cei autorizați vor avea acces la datele din companie.
  • Oferă acces VPN (Rețea Virtuală Privată): Echipele tale vor putea lucra remote de oriunde, fără a pune securitatea companiei în pericol.
  • Crește disponibilitatea serviciilor: Un firewall poate acorda prioritate în utilizarea internetului și activităților importante pentru business. În caz de încarcare sau când viteza internetului este redusă, acesta face automat prioritizarea traficului de date și ceea ce este vital pentru organizație rămâne funcțional.
  • Micșorează întreruperile în activitate: Fără un firewall, atacatorii ar putea oricând să îți închidă rețeaua. Repunerea în funcțiune și recuperarea datelor stocate implică timp și bani, și nu este întotdeauna posibilă.

 

Ce este Next Generation Firewall sau Unified Threat Management

 

Unified Threat Management (UTM) sau Next Generation Firewall sunt denumiri acordate unui firewall cu capabilități avansate de inspecție a traficului. Un firewall UTM oferă companiilor un control superior asupra aplicațiilor pe care le poate recunoaște, restricționa sau cărora le poate acorda acces, în funcție de situație.

Next Generation Firewall folosește mai multe componente care scanează traficul în timp real și aplică restricții prin mai multe metode:

 

  • Application Control – Poate restricționa funcționarea anumitor aplicații. De exemplu, poate limita accesul utilizatorilor la rețelele de socializare sau la Netflix.
  • Intrusion Prevention System – Protejează rețeaua împotriva atacurilor cibernetice din afara companiei.
  • Web Filtering – Poate restricționa accesul utilizatorilor la unele website-uri sau la anumite categorii de website-uri.
  • Protecție Antivirus – Traficul este scanat antivirus și blocat înainte ca acesta să ajungă pe dispozitivele utilizatorilor.
  • Data Leak Prevention – Protejează împotriva scurgerilor neautorizate de date din interiorul companiei.
  • Denial of Service (DOS) – Oferă protecție împotriva atacurilor care încearcă să suprasolicite un serviciu cu cerințe inutile.
  • Protecție Antispam – Protejează compania împotriva e-mailurilor de tip spam.
  • Protecție Zero Day Attack – protejează împotriva atacurilor apărute recent, fiind anunțat de o rețea care monitorizează atacurile globale.